SL  |  EN 

Text/HTML

Text/HTML


O konferenci


KDAJ: 4. april 2017
KJE: Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, Slovenija


Konferenco organizirata Stalna arbitraža pri GZS in UNCITRAL in bo potekala v torek 4. aprila 2017 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije.

Poudarki konference:

  • učinkovita organizacija arbitražnega postopka,
  • regionalni vidiki mednarodne arbitraže (pregled/prikaz arbitražnih okolij v regiji),
  • transparentnost v mednarodni arbitraži,
  • prihodnost investicijske arbitraže.

V prvem panelu bomo v Sloveniji premierno predstavili nove, v letu 2016 revidirane, smernice UNCITRAL o organizaciji arbitražnih postopkov. Smernice so nepogrešljivo orodje za stranke in arbitražne senate, saj nudijo rešitve za tipična vprašanja in situacije, ki se pojavljajo med postopkom. S praktičnim pristopom bomo obravnavali vprašanja, kot so avtonomija strank in diskrecija arbitražnega senata, uporaba več jezikov v postopku, »notranji« (in-house) stroški strank in zaslišanje prič. Predstavili bomo tudi inovativno spletno orodje za pomoč uporabnikom arbitraže.

V drugem panelu bomo gostili strokovnjake iz držav srednje in jugovzhodne Evrope, ki bodo predstavili svoja arbitražna okolja. Osredotočili se bomo predvsem na zakonodaje izbranih jurisdikcij in njihove posebnosti, odnos državnih sodišč do arbitraže in prakso v postopkih izvršitve in razveljavitve arbitražnih odločb.

Investicijska arbitraža je trenutno v postopku zgodovinskih reform. Popoldanska panela bosta zato posvečena razvoju transparentnosti v investicijski arbitraži in prihodnosti investicijske arbitraže nasploh. S strokovnjaki bomo preverili, ali lahko trenutne regionalne pobude za reformo investicijske arbitraže uporabimo tudi na mednarodnem nivoju.

Na dogodku bomo gostili ugledne strokovnjake s področja reševanja sporov in povezali udeležence iz vsega sveta; predvsem arbitre, odvetnike, pravnike iz gospodarstva, mednarodno usmerjene podjetnike ter predstavnike državnih institucij.

Dan po konferenci (5. aprila 2017) bo potekalo mednarodno arbitražno tekmovanje Ljubljana Willem C. Vis Pre-Moot.

Veselimo se srečanja z vami.

Utrinki s prejšnjih konferenc 


KONFERENCO SO OMOGOČILI
MEDIJSKI SPONZORJIPRILOŽNOST ZA POKROVITELJE KONFERENCE

Podporniki konference si zagotovite široko mednarodno promocijo v času oglaševanja konference, na sami konferenci in tudi v promocijskih aktivnostih po konferenci. Pokroviteljstvo konference predstavlja dobro priložnost za povečanje prepoznavnosti pri potencialnih strankah in poslovnih partnerjih doma in v tujini. Ugodnosti za podpornike konference si lahko ogledate TUKAJ. Za več informacij se lahko obrnete na sekretariat Stalne arbitraže pri GZS, arbitraza.lj@gzs.si.