SL  |  EN 

Text/HTML

Text/HTML


O konferenci


KDAJ: 20. marec 2018
KJE: Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, Slovenija
KDO: odvetniki, arbitri, pravniki iz gospodarstva, mednarodno usmerjeni podjetniki in predstavniki državnih institucij


Konferenco organizirata Stalna arbitraža pri GZS in UNCITRAL in bo potekala v torek 20. marca 2018 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije.

Na konferenci bomo obravnavali:

  • postopke in najnovejšo prakso uporabe Newyorške konvencije o priznanju in izvršitvi tujih arbitražnih odločb v izbranih državah iz regije;
  • vlogo arbitrov pri spoprijemanju s korupcijskimi in drugimi nedovoljenimi praksami strank v mednarodni arbitraži; in
  • financiranje stroškov arbitraže s strani tretjih oseb (third party funding in international arbitration).

Letos vas bomo s posebnim veseljem gostili v Ljubljani, saj praznujemo šestdeseto obletnico uporabe Newyorške konvencije o priznanju in izvršitvi tujih arbitražnih odločb in devetdeseto obletnico delovanja Stalne arbitraže pri GZS. Tako imate 150 razlogov za udeležbo.

Na dogodku bomo gostili ugledne strokovnjake s področja reševanja sporov in povezali udeležence iz vsega sveta; predvsem arbitre, odvetnike, pravnike iz gospodarstva, mednarodno usmerjene podjetnike ter predstavnike državnih institucij.

Dan po konferenci (21. marca 2018) bo potekalo mednarodno arbitražno tekmovanje Ljubljana Willem C. Vis Pre-Moot.

Veselimo se srečanja z vami.

Utrinki s prejšnjih konferenc 


PRILOŽNOST ZA POKROVITELJE KONFERENCE

Podporniki konference si zagotovite široko mednarodno promocijo v času oglaševanja konference, na sami konferenci in tudi v promocijskih aktivnostih po konferenci. Pokroviteljstvo konference predstavlja dobro priložnost za povečanje prepoznavnosti pri potencialnih strankah in poslovnih partnerjih doma in v tujini. Ugodnosti za podpornike konference si lahko ogledate TUKAJ. Za več informacij se lahko obrnete na sekretariat Stalne arbitraže pri GZS, arbitraza.lj@gzs.si.